Erdoğan: Rehin kalan hasta varsa haberdar edin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan dönüşümün, değişimin en önemli halkasını sağlığın oluşturduğunu söyleyerek, "Hastanelerde ücretini ödeyemeyen vatandaşlarımızın rehin alınması gibi bir insanlık dışı uygulama varsa bizi haberdar edin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen "Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Açılış ve Ambulans Dağıtım Töreni"ne katıldı. Erdoğan, tören öncesinde otelin bahçesinde kurulan seyyar hastanede incelemelerde bulundu, daha sonra, illere dağıtımı yapılacak ve bir kısmı kar koşullarına uygun dizayn edilen ambulansları inceledi.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, mahalli idarelerden, adalet sistemine kadar her konuda gerek alt yapının geliştirilmesinde, gerek hizmet sunumunda çok önemli ilerlemeler sağladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Son dönemde yaşanan dönüşümün, değişimin en önemli halkasını sağlık oluşturuyor. 5-6 yıl öncesine kadar hemen her vatandaşımız için sağlık hizmeti alabilmek ciddi bir sorundu. Farklı sosyal güvenlik statüsündeki insanlar farklı sağlık kurumlarından hizmet alıyor, yaşanan şikayetler, imkansızlıklar ve çarpık uygulamalar insanımızı bunaltıyor.

Bakıyorsunuz, birçok kuruluşun sağlık kurumu var. Sağlıklı bir hizmet vermeye gelince sağlıklı bir hizmet yok. Sağlıklı bir hizmet alacaksan ya rüşvet vereceksin ya da bir dayılar bulacaksın. Bunlar olmayınca sağlıklı bir hizmeti almak mümkün değildi. Çünkü damdan düştük, bunları hep yaşadık gördük. Ama bu devran artık gerilerde kaldı. Çözüm değil sorun üreten, derman değil dert üreten bu sistem yılardır sürüp gittiği halde, kimse çıkıpta düzeltmemişti, düzeltememişti. Biz, bu dağınıklığa son verdik.."

Sağlık alanındaki sorunları örneklerle ifade eden Erdoğan, bunu düzeltmek için hastaneleri tek koordinasyon altına aldıklarını, artık vatandaşların, bu sistemden yararlanabildiğini belirterek, yıllar önce geçirdiği trafik kazasında başından geçen bir anısını da anlattı. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İşte biz insan odaklı bir sistemi sağlıkta oturttuk. Şimdi hiçbir hastane, kapısından, benim vatandaşımı döndürme hakkına sahip değildir. Alacak, ilk müdahalesini yapacak, ondan sonra gereği neyse ona müracaat edecek. Bunu başaracağız.

Hastanelerde ücretini ödeyemeyen vatandaşlarımızın rehin alındığı günleri hatırlayın. Böyle bir insanlık dışı uygulama bu dönemde bitmiştir. Varsa bizi haberdar edin. Olduğu anda biz, oranın tüm yetkililerini, kesinlikle orada barındırmaz, meslekten ihracına varıncaya kadar her türlü adımı atarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber